Uge 27: Kundetyper, Sparring, Bøger og Sommerferie

Hej igen! Måske har du bemærket at jeg ikke har været så aktiv, hverken på LinkedIn eller på min blog. Men det er der en god grund til; jeg har arbejdet benhårdt på en god idé. Det er en idé som jeg har gået med et godt stykke tid og som der var plads til nu!

Jeg har derfor valgt at starte det her nye koncept, hvor du får muligheden for at være med på rejsen. Hver søndag skriver jeg en opdatering, hvor jeg deler denne uges fremgang og erfaringer.

Jeg har sommerferie, så der bliver arbejdet igennem! Den ekstra tid og ro som ferierne giver mig, frigør mere energi til kreative idéer og giver mig mulighed for at være i kontakt med ansatte og virksomheder indenfor deres normale arbejdstider.

Der kan ske meget på et år, men der kan også ske meget på en sommer. Jeg ser det ikke som arbejde, for mig er det her jeg får lov til at dyrke min hobby, min passion og her jeg får lov til, at leve det liv jeg drømmer om at kunne leve på den anden side af gymnasiet.

Det skal dog ikke lyde som om, at jeg ikke nyder at gå på gymnasiet, for det gør jeg i den grad.

En rutine som jeg sætter stor pris på her i ferien, er min læsetid hver morgen mens solen bevæger sig op over træerne og fulgene kvidrer. Jeg har fornylig afsluttet SignUp+ af Andreas Dirksen og er netop gået i gang med Strategi i vindervirksomheder af Mikael Vest og Jørgen Lægaard.

Jeg kan klart anbefale dem begge. Målet er at læse en bog om ugen, hvilket er blevet lidt svært, eftersom at Strategi i vindervirksomheder indeholder 620 sider om virksomhedsstrategi, men jeg gør mit bedste.

I den seneste uge har jeg haft mange møder med forskellige mennesker, i forskellige stillinger fra forskellige virksomheder. Jeg har sparret med dem på min forretningsidé, hørt deres inputs og draget nytte af deres erfaringer.

Det har givet mig utrolig meget, at få muligheden for at få nogle andres syn på forretningen og fra nogle, som ikke har hele det bagvedliggende oppe i hovedet.

Hvis du selv sidder med en god idé, eller har en velfungerende forretning men søger sparring, vil jeg gerne opfordre dig til at tage kontakt til din regions erhvervshus. Vi er så heldige at bo i et samfund hvor staten stiller kvalificeret sparrings til rådighed, gratis, og som matcher det du står og mangler vejledning i.

Et andet spændende møde jeg har haft i denne uge, er med Jannie inde fra Institut for Kundetyper, som beskæftiger sig meget med de Emotionelle kundetyper, hvilket jeg finder yderst interessant i forbindelse med kortlægningen af min målgruppe og planlægningen af min markedsføring og visuelle identitet.

Hvis ikke du er stødt på de Emotionelle kundetyper før, vil jeg klart anbefale dig at give det et kig. Det er en måde at inddele kunder i fire forskellige kasser. De fire forskellige kasser er hver repræsenteret med en farve; gul, grøn, blå og rød.

Fordelen ved de Emotionelle kundetyper er nøjagtigheden og grundigheden i hver type. De er utrolig specifikke og med et abonnement hos Institut for Kundetyper, får man adgang til deres cheat-sheets, som beskriver hvilke farver du skal bruge, hvilke ord, hvordan din hjemmeside skal opbygges, hvordan du skal skrive nyhedsbreve, redigere dine billeder og meget mere.

Jeg synes, at det lyder utrolig spændende og det er helt sikkert noget som jeg vil bruge i forbindelse med opstarten af min virksomhed.

Det var nogle af mine key-learnings fra denne uges arbejde med min idé. Jeg kan desværre ikke løfte sløret for, hvad idéen går ud på endnu, men hæng på, det varer ikke længe. Jeg håber du fik noget ud af mit skriv og at jeg har givet dig nogle ting, som du kan tage med videre og få gavn af.

Laver du også selv din SEO? Eller bruger du mange penge hver måned på at få et bureau til at lave det for dig? Jeg har selv brugt Morningscore.io længe før jeg tilmeldte mig deres partner-program. Med Morningscore.io får du et let og overskueligt overblik over din SEO og hvordan du kan forbedre den. Morningscore.io guider dig igennem anbefalede opgaver, som gør at dit website bliver vist for mange flere potentielle kunder.

Prøv selv Morningscore.io her, det er gratis.

Dette er et affiliate-link og jeg får en provision betalt af Morningscore.io.

Hvis du har spørgsmål til noget af det jeg har skrevet om, eller noget helt andet, skal du være velkommen til at tage fat på mig på mb@martinbjorn.com, så vender jeg tilbage hurtigt muligt.

Rigtig god søndag og god arbejdslyst!

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *