Uge 28: At skabe en særlig kundeoplevelse

Jeg har valgt at bruge denne uges opdatering, på at reflektere lidt over kunsten i at skabe en god kundeoplevelse, efter jeg selv havde en særlig oplevelse i løbet af ugen.

Jeg var den første, der ankom til bussen. 6 minutter før tid. Lige før bussen skal til at køre, kommer der en kvinde op til buschaufføren og spørger ham om han kører forbi Rødovre Station.

Buschaufføren siger ”nej, men kom med her – så skal jeg hjælpe dig” og trådte ud af bussen. Han fulgte kvinden længere ned af stationen og hen til den bus som hun skulle med.

Han kom hurtigt tilbage og endte nok med at være en lille smule forsinket, men til gengæld havde han reddet kvindes dag.

Vi er nået nogle stop videre. Bussen holder ind, sætter passagererne af og kører videre. Lige da bussen er ude på vejen igen, opdager chaufføren én, der kommer løbende, men akkurat ikke nåede at komme med.

Buschaufføren svinger ind til siden og parkere bussen halvt oppe på cykelstien. Han åbner døren og lader manden komme med. Han endte nok med at være en lille smule forsinket, men til gengæld havde han reddet mandens dag.

Jeg sad på sædet lige ved indgangen og kunne se lettelsen i mandens øjne da han trådte ind i bussen.

Jeg kunne ikke lade vær med selv at smile, af begejstring for at opleve et andet menneske, som gjorde alt hvad han kunne for at hjælpe og få alle med, og i sidste ende gøre sit arbejde bedre end en buschauffør, som havde været mere styret af tidsplanen.

Trods de to stop, nåede bussen alligevel til min station på slaget trods han ekstra indsats for passagererne.

Så hvad vil det egentligt sige at skabe en god kundeoplevelse?

Hvis jeg havde mulighed for selv at vælge min buschauffør, havde jeg til hver en tid valgt ham igen.

Ikke fordi, at jeg vidste at han ville være der til tiden, men fordi at jeg vidste, at han ville gøre alt han kunne, for at give mig en god og rar oplevelse og fordi, at jeg følte mig godt tilpas.

Nogle gange, tror jeg at det er vigtigt at vi også gør os disse overvejelser når det kommer til vores forretning.

Hvad gør kunden mest glad? Dag-til-dag-levering eller en personlig hilsen fra den ansatte som har stået og pakket pakken?

Hvornår føler kunden sig mest værdsat? Når de kan bestille en pakke på to klik eller når de får en lille overraskelse med i æsken?

Dermed ikke sagt, at vi ikke skal gøre alt hvad vi kan for at levere hurtigere og have en hurtigere og nemmere købsoplevelse, men nogle gange tror jeg at vi glemmer nogle af de ting, som for alvor skaber værdi for den enkelte kunde og styrker vores relation.

For de enkelte kunder som vi gør den ekstra indsats for, går ud og bliver ambassadører som jeg har været ambassadør for buschaufføren. 

Hvad er din oplevelse som kunde når du bliver udsat for pop-up på en hjemmeside?

Pop-ups kan være mega irriterende, men hvis man rammer den rigtige besøgende med den rigtige slide-in eller pop-up kan de være værdiskabende, både for kunden og for din virksomhed.

Med Sleeknote kan du lave pæne og customized pop-ups, bars og slide-ins. Du har muligheden for at målrette dem specifikke sider og specifikke målgrupper. Jeg har selv afprøvet Sleeknote og konverterede 51% af mine besøgende til subscribers i den periode. Prøv selv Sleeknote gratis her.

Dette er et affiliate-link og jeg får en provision betalt af Morningscore.io.

Hvis du har spørgsmål til noget af det jeg har skrevet om, eller noget helt andet, skal du være velkommen til at tage fat på mig på mb@martinbjorn.com, så vender jeg tilbage hurtigt muligt.

Rigtig god søndag og god arbejdslyst!

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *