Bruger du funnels i din netværksstrategi? Det burde du… Marketingfunnels er et effektivt redskab, hvis du skal sælge et produkt. Kort fortalt, er en funnel (en tragt) en måde, at guide dine potentielle kunder igennem en rejse, som til sidste ender ud i, at du sælger dem et produkt. Funnels er gode fordi, de gør din kunde klar til at handle hos dig, før du kører på med salg. På den måde undgår du, at skræmme dem væk. Funnels kan være flere ting. Det kan være en rækkefølge af sider, på din hjemmeside, som kunden skal igennem. Men det kan også være en mere langsigtet kunderejse, bestående af indhold leveret på forskellige platforme, i forskellige formater. Når man arbejder med funnnels, kan man dele dem op i tre steps.

1) TOFU – her skal du fange dine kunders opmærksomhed, ikke med salg, men med indhold. Det kan være igennem en blog, podcast, video eller en opdatering på sociale medier. Det vigtigste i step 1 er, at du gør din kunder opmærksomme på et problem og ikke mindst på, at der en løsning.

2) MOFU – nu gælder det om, at uddanne dine kunder. Det kan være med en smart whitepaper som de kan downloade, et webinar eller et event. Det handler om, at konvertere dine problem- og løsningsbevidste kunder til Leads. Her er det en fordel, at tilbyde dem noget, som gør, at de er villige til opgive deres emailadresse.

3) BOFU – til sidst skal du give dine Leads en mulighed for at gøre et køb. Du skal altså konvertere dine Leads til kunder. Her kan du tilbyde dem en demo (trial), et webinar der guider dem i opsætning eller en udtalelse fra en tidligere kunde.

Men hvordan implementere man så, denne strategi i ens forretning her på LinkedIn?

Jeg vil nu gennemgå tragten igen, men denne gang med salg via netværk, for øje.

Eksempel: Lad os sige, at vi sælger 1:1 sparring på SEO (search engine optimization).

1) TOFU/opmærksomhed:

For at fange vores kunders opmærksomhed, skal vi gøre dem opmærksomme på, at der er et problem, noget de kan forbedre eller en måde de kan tjene flere penge. Derudover, skal vi gøre dem opmærksomme på, at vi kan hjælpe dem med, at løse dette problem. Eksemplet er, at vi gerne vil gøre vores kunder opmærksomme på, at de kan forbedre deres salg på nettet, hvis de får lavet deres SEO ordenligt. Det kan vi gøre ved, at tilbyde en gratis analyse af kundens side. På den måde viser vi vores ekspertise og gør kunden opmærksom på de problemer der nu måtte være.

En sådan analyse, er mange villige til at opgive deres emailadresse for og du kan let indsamle leads, samtidig med, at du viser din ekspertise, på medier som LinkedIn, med denne strategi.

2) MOFU/udvikling:

Nu skal vi uddanne vores netværk og vores kunder, så de bliver klogere på det problem vi forsøget at belyse. Vi skal sørge for, at konvertere dem til Leads, som er villige til, at gøre noget ved problematikken. For at uddanne vores kunder, i denne sammenhæng, kan vi give dem muligheden for, at downloade et cheatsheet. Det kunne være: “Sådan booster du salget i din forretning med disse 5 SEO strategier”. Eller vi kunne arrangere et webinar, hvor vi gennemgår nogle af de vigtigste ting man skal være opmærksom på i forhold til SEO i 2020. Begge dele, bidrager også til, at få indsamlet emailadresser. “Kom på ventelisten til mit Webinar om [emne]” eller “Download mit CheatSheet og boost salget i din forretning med disse 5 strategier”.

Implementer nogle af de CTA (call to action) i dine blogindlæg eller nævn dem i kommentarene på din LinkedIn-posts. Ved at gøre det, giver du dine følgere en mulighed for, at få en gratis opgradering og giver dem mulighed for at blive klogere på det pågælende emne.

3) BOFU/konvertering

Nu står vi med en håndfuld varme Leads, som er klar til at modtage vores produkt. De er bevidste om vores ekspertise indenfor SEO og ved, at vi kan hjælpe dem ud af problematikken. Det er altså tid til, at vi kan tilbyde dem en demo på vores SEO Tool, dele en succeshistorie fra en vores tidligere kunder, som har boostet hendes forretning ved, at gøre brug af vores ydelser eller sende dem et Spec Sheet som sammenligner og viser hvorfor vores service, er bedre end konkurrentens. Vi kunne også hoste en “Get Started” webinar, hvor vi sætter kunden ind i vores software og hvordan han/hun kommer godt i gang.