Måske kender du allerede til OKR?

OKR er en målsætningsstrategi, der kan bruges af individer, virksomheder og teams.

Grundprincippet i OKR-strategien er, at dele dine store mål op, i mindre og mere konkrete mål, som er til at gå til.

O står for Objective, som er din store målsætning, din vision.

KR står for Key Results og er de delmål du skal opnå, for at komme nærmere dit store mål.

Eksempel: Lad os sige, at målsætningen er, at vi gerne vil gennemføre et Marathon. For at kunne det, kræver det, at vi lever sundt og træner hårdt.

Vores Objective (O) er: Gennemføre et Marathon

For at kunne opnå den målsætning, må vi definere nogle delmål. Det er svært, at stå op om morgen og gå til et mål, der hedder ‘Gennemfør et Marathon’. Vi skal derfor opsætte nogle nøgleresultater (Key Results) som vi skal opnå, før vi er klar til, at gennemføre et Marathon.

Det kunne være:

– Løb 5 gange om ugen (én lang løbetur om ugen)

– Sov minimum 8 timer hver nat

– Stræk ud efter hver løbetur

– Lav åndedrætsøvelser én gang om ugen

Implementering i netværksstrategi

Social Selling er blevet meget populært, men kan være svært at overskue og er ikke altid lige til at gå til. Sådan har jeg i hvert fald følt.

Jeg har arbejdet meget med målsætning, motivation og testet forskellige redskaber, for at finde ud af, hvordan man yder sit maksimale.

En af de strategier jeg har været særlig glad for, er målsætningsstrategien OKR og med den kan du nemt gå til arbejdet med Sociale Selling via LinkedIn.

Lad os sige, at den store målsætning er at: Øge salget gennem LinkedIn. Det er en utrolig stor opgave og svær at gå til, men hvis vi definere nogle delmål, som kan hjælpe os på vej, bliver det nemmere og mere overskueligt.

For at øge dit salg på LinkedIn, har du brug for et stort netværk, og det får du ved, at sende invitationer.

Din første KR, kan altså være:

KR: Send 10 invitationer om dagen

Dernæst skal du skabe nogle realtioner til dine forbindelser. Det gøres blandt andet ved, at skabe værdi og interagere med dem, her på platformen. Du kan tilføje disse to KR’s til din handlingsplan:

KR: Skriv 5 kommentarer om dagen

KR: Skriv 1 indlæg om ugen

Nu har du tre konkrete opgaver du kan gå til for, at komme tættere på dit mål, hver dag! Ved at gøre dette, overskueligøre du dine store mål.

Teknikken kan overføres til din virksomhed, uanset hvad i beskæftiger jer med, eller til dit privat liv, uanset hvad du gerne vil opnå!

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, til at komme dine KR’s nærmere, så skriv en kommentar. Så skal jeg nok hjælpe dig godt på vej.