Den Ultimative Guide til et Stærkt Netværk på LinkedIn

Introduktion

Et godt netværk er vigtigere end nogensinde før – og kun få er gode til at opbygge et stærkt netværk. Jeg har derfor valgt at skriv et indlæg, som sætter dig ind i det basale ved at netværke. I dette indlæg har jeg valgt at tage udgangspunkt i LinkedIn, men du kan sagtens overføre den viden du får her til andre medier. Jeg har allieret mig, med 3 af Danmarks mest anerkendte LinkedIn-eksperter; Giovanni Niese, Henning Karlsen og Tonny Mikkelsen.

Du skal starte inden det er for sent. Da jeg snakkede med Giovanni fortalt han, at LinkedIn er der, hvor Facebook var for 5 år siden. Det er kun et spørgsmål om tid før, du ikke længere, bare sådan lige, vil være i stand til at have den samme organiske reach og muligheden for at komme ind på platformen og blive bemærket. Et par år fremme i tiden, vil dette være en omkostningsfuld affære. Det er altså vigtig at du starter i dag, mens platformen er taknemlig.

”Iværksættere og selvstændige – kom i gang nu! Om tre år vil der være mange, der er kommet dig i forkøbet og så skal du til at råbe højt og betale for din reach” – Giovanni Niese


Note: Med 30 minutter om dagen, kan du få en reach på 6.000+, via LinkedIn


Hvad er netværk (og hvorfor er det vigtigt)?

Linkedin

I dag siger man at; ”man skal opbygge sit netværk før man har brug for det”. Du skal altså i gang nu, før du måske står uden arbejde og får brug fot at finde et nyt. Du skal bygge dit netværk op før du skal bruge den nye IT-specialist, eller finde den helt rigtige medarbejde til din virksomhed. Hvis du har et stærkt netværk, har gjort noget ud af at få opbygget nogle gode relationer, og gjort dine forbindelser opmærksomme på dine kompetencer i god tid forinden, vil du stå meget bedre i fremtiden.

”Et stærkt netværk kan fører til ALT” – Henning Karlsen

Det at netværke handler om, at bygge stærke relationer til andre mennesker. Som Henning siger så er ”det ikke et spørgsmål om hvad du kan, men et spørgsmål om hvem du kender”.

For at komme med en konkret case, vil jeg bruge Giovannis egen forretning. Han startede i marts 2017 med omkring 200 forbindelser. 8 måneder senere, altså slutningen af 2017, havde han allerede 1.000-vis af nye følgere og millioner af visninger på hans indlæg. Han blev den person man ringede til for at få hjælp og blive guidet. Derudover, er det lykkes Giovanni, at bygge en succesfuld forretning op omkring det at netværke, og herved få alle sine kunder gennem LinkedIn.

Udviklingen i det at netværke

Før i tiden, hvis din bil gik i stykker – så vidste du, at du bare skulle ned på hjørnet til Karsten, som kunne ordne den eller hvis din computer drillede, skulle du ned til Bo som kunne fikse den. I dag, er den referencedel rykket online. Vi er forbundet med mange flere og kan lettere komme i kontakt med dem, via sociale medier. 

netværk

Det, at alle har en større pallette at vælge fra og mange flere at hive fat i, gør det ekstra vigtigt for dig, at vise dine kompetencer frem i lyset. Dem der søger hjælp skal let kunne finde dig, og ikke være i tvivl om, at de skal vælge dig frem for en af de mange andre, til lige den opgave som du kan løse.

Jeg har selv været grafisk designer, som er en hård branche. Der er rigtig mange, der kan løse kundernes opgaver og de kan nemt byde ind via de store fora på Facebook og LinkedIn. Her var det afgørende for mig at have et netværk, som kunne anbefale mig, hjælpe mig godt på vej og guide mig når jeg var i tvivl.

LinkedIn-Termer du bør kende

  • Connecte med andre, er når du forbinder med dem, eksempelvis på LinkedIn
  • SSI er dit personlige Social Selling Index som giver en indikation af din indsats på LinkedIn
  • Personlige invitationer kan sikre dig accept på din anmodning om forbindelse

Fordele ved et stærkt netværk

Der findes ikke noget, som et godt netværk ikke kan hjælpe dig godt på vej med. Om det er at opbygge en forretning, finde kunder, arbejde eller ansatte. Jeg har selv eksperimentere med LinkedIn og kan virkelig se effekten af platformen. På mine opslag, får jeg en reach på mere end 6.000 mennesker, uden at bruge en krone.

  • En bred vifte af mennesker er bevidste om dine kompetencer
  • Du vil nemt kunne finde en ekspert, der kan hjælpe dig igennem problematikker
  • Du har mulighed for at række ud til mange mennesker om det er for hjælp eller salg
  • Du kan skabe et personligt brand og skab troværdighed
  • Du kan nemmere skabe værdi for en stor del af dine kunder

Nogle tror, at det tager meget af ens tid, men det passer ikke. Giovanni, som i dag lever af LinkedIn, bruger MAX 1,5 time om dagen på LinkedIn. Du kan altså sagtens opbygge et stærkt netværk, blot ved at bruge en 30 minutter om dagen.

LinkedIn Statistik

LinkedIn er helt klart min foretrukne platform når det kommer til netværk. Gennem LinkedIn kan du skabe tætte relationer, komme i kontakt med mennesker som du ser op til og vigtigst af alt; skabe salg ved at skabe værdi, men uden at skulle ofre en krone.

Netværk

Som tidligere nævnt, er det nu du skal i gang. LinkedIn er i dag, hvor Facebook var for fem år siden. Det vil sige, at det udelukkende er et spørgsmål om tid før du vil skulle betale de samme beløb for selv den mindste reach på LinkedIn.

Herunder ses en graf, som viser antallet af brugere på LinkedIn (Kilde: Hootsuite.com)

Billedresultat for linkedin users

Et eksempel på, hvor effektivt LinkedIn er

En anden konkret case, tager udgangspunkt i et af min egne opslag på LinkedIn, som jeg delte d. 19/1-20.

Jeg stod og skulle bruge 25 forsøgskaniner til et pilotforløb for et kursus. Samme aften som jeg delte indlægget, havde jeg mere end 30 anmodninger om at få en af de 25 pladser. Desuden var mit indlæg blevet vist for mere end 6.000 mennesker og havde fået 40 kommentarer – uden at jeg havde brug en krone.

Pointen er, at man kan nå ud til rigtig mange menneske via sit netværk og generelt på LinkedIn, i modsætning til andre platforme som Facebook, hvor du skal betale dig fra det.

Du kan se mit post på LinkedIn her

Hvordan kommer man i gang med at netværke

Step 1 | Det første man skal gøre, når man gerne vil opbygge et stærkt netværk, er at kortlægge til hvem og hvorfor. På samme måde, som når du skal starte en virksomhed op, skal du finde ud af hvem du gerne vil kommunikere med og hvordan du kan skabe værdi for dem.

Step 2 | Du skal sørge for, at de LinkedIn-profil er i top og spiller hundrede procent. Det er den der skal sælge dig og repræsentere dig som person. Som Henning Karlsen sagde; ”Din LinkedIn-profil skal være det næst bedste, i forhold til at møde dig i virkeligheden”.

Step 3 | At opbygge et stærkt netværk, kræver en handlingsplan. Du skal definere, hvor meget du vil ofre og hvad du ønsker at opnå. På den måde, vil du få mest ud af din indsats på mediet.

Step 4 | Skab værdi og vær relevant for dit netværk. Det gør du ved at skabe godt content, som fremstiller dine kompetencer indenfor nogle specifikke områder.

Step 5 | Når det netværk er opbygget og du har et hav af forbindelser, starter arbejdet for alvor. Du skal bruge tid på at pleje dine forbindelser og opbygge værdifulde relationer.


Afslutning

Jeg håber du blev klogere på, hvad det kræver at skabe et stærkt netværk og ikke mindst hvad det kan føre til. Jeg håber, du nu er motiveret for at booste din forretning gennem dit netværk.


Læs også Brug Funnels i din Netværksstrategi på LinkedIn

Læs også Brug OKR-strategien til at opbygge et stærkt netværk på LinkedIn

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *