Risikoen ved et forstyrret arbejdsflow

Hvor tit kommer din kollega forbi dit skrivebord med et spørgsmål?

Eller hvor tit lyser din telefon op på skrivebordet fordi en ven har liket dit opslag?

En undersøgelse* viser, at en medarbejder i gennemsnit bliver forstyrret hvert 3. minut, i løbet af sin arbejdsdag. Det lyder måske ikke af så meget, men det er det og nu skal jeg fortælle dig hvorfor.

Uanset om din kollegas spørgsmål kun tager dig 20 sekunder at svare på, eller at du bare lige kigger over på din telefon, som lyser, afbryder du dit arbejdsflow.

Hver gang du bliver forstyrret er der en tidskonsumerende fase før og efter distraktionen. Skiftet fra den ene aktivitet til den anden + orienteringen fra en opgave til en anden. (Se illustration)

Disse to faser optager din tid, men det er ikke det hele. Hver gang du afbryder et fokuseret arbejdsflow, risikere du ikke at kunne komme tilbage til den oprindelige (og måske meget værdifulde) tankerække som du var i gang med.

Du risikere altså, at gå glip af gode idéer og bruge meget tid på opgaver, som ikke burde kræve det. Sørg derfor for, at indrette et arbejdsmiljø, hvor du undgå distraktioner. Vend din telefon med skærmen ned af, slå pop-up notifikationer fra på din computer og gør det klart for dine kollegaer, at du er midt i et godt arbejdsflow.

*Undersøgelse: https://samvirke.dk/artikler/afbrydelser-stresser-os-derfor-boer-du-undgaa-for-mange-forstyrrelser-paa-arbejdet

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *