Sådan bidrager disse 4 hobbyer til mit iværksætteri

Gået død i arbejdet? Dalende produktivitetsevne? Sådan har jeg det nogle gange hvis jeg har arbejdet meget, bøvlet med et specifikt projekt eller bare har brug for en pause. Jeg kan godt have svært ved at give mig selv pauser, lade mig selv slappe HELT af eller bare for en gangs skyld lave noget som ikke er profitabelt. Derfor er jeg ofte blevet reddet af mine hobbyer. Dette indlæg er, som med mange af mine andre indlæg, min måde at gøre tingene på og nogle måder som fungere for mig. Jeg håber det kan inspirere dig til at finde dine egne måder, som virker bedst for dig og som kan booste dit iværksætteri.

 Jeg hedder Martin Bjørn og er ung iværksætter. Jeg håber du vil nyde indlægget her på min iværksætter- og livsstilsblog. Rigtig god læselyst.

1. Formel 1

En af mine helt store passioner og interesser for tiden er Formel 1. Efter jeg så Netflix-serien Drive to survive har jeg været bidt af en gal racerfan. Jeg kan godt li at holde med nogen, se op til nogen, som er gode til det de gør og som har en cool personlighed. Jeg har tidligere fulgt meget med i UFC indtil Conor McGregor trak sig. I Drive to survive mødte man de forskellige racerkørere og jeg fik en grund til at holde med nogen, mere end at de var gode til at køre ræs. Min lillebor og jeg er nu store fans af Max Verstappen. Han er et stort racertalent, giver sig ikke for nogen og ræser for at vinde. Jeg tror det er vigtigt at have nogle idoler og nogen som man ser op til. Det er en måde for mig at motivere mig selv og få lyst til at yde mere. Jeg har af samme grund printet et billede af både Max Verstappen og Conor McGregor ud og hængt op på min whiteboardtavle, som AJ Produkter har været så flinke at sende mig, til daglig motivation. Når jeg går ind i noget, gør jeg det hundrede procent – det gælder også med Formel 1. Jeg har selvfølgelig købt adgang til alt den lækre data som jeg kan følge med i under løbet. Ser alle træninger, kvalifikationerne og løb plus alle, både pre- og postrace interviews og pressekonferencer. Jeg kan godt li at nørde i dataen, strategierne og dykke helt ned i holdene. Formel 1 har fungeret super godt som et pusterum for mig. Det giver mig muligheden for at nørde ned i noget helt andet, som ikke har noget med arbejde eller at tjene penge at gøre. Det er også en måde for mig, at samles med familien og sammen snakke om løbet og hvordan det hele nu forløbte. Udover det er det en god måde at have noget tid med min lillebror på samt en fælles interesse.

Hobby

2. Fjernstyrret biler

Jeg har længe været fascineret af fjernstyrret biler. Det er en måde at eksperimentere med fart, kunne rode med biler og ræse med sine venner. Min nabo har altid gået meget op i det og er vildt god til at reparer og finde ud af hvad der fungere mest optimalt. Jeg har tit været ude at se ham køre rundt som lille. Jeg kontaktede Dennis, som har webshoppen Trisdan.dk og efter en snak om hvordan hobbyer havde hjulpet mig, var han med på at støtte projektet og forhåbentlig få nogle flere ud i den friske luft. Han sendte mig derfor hans egen, super lækre bil samt reservedele når jeg manglede. Bilen han sendte mig, var en Slash 4×4 fra Traxxas. Ugerne efter jeg havde modtaget bilen, var jeg ude at køre 2-3 timer hver dag. Det var helt fantastisk at kunne tage sin bil, lade mobilen blive hjemme på værelset og så ellers bare ud i det gode vejr og drøne rundt. Ikke en eneste tanke om noget andet end den bil passerede min hjerne.

Det var en utrolig befriende fornemmelse og jeg blev helt vild med at være ude at køre. Min nabo og jeg var sammen ude for at køre ræs og udfordre hinandens biler. Det har vi virkelig hygget os mange timer med. Ikke nok med at jeg fik lov til at ræse rundt, så fik jeg også lov til at rode med bilen, for det er også en del af det. Det kunne være utrolig afslappende bare at sidde og lokalisere en problematik, skrue og fikse på det. Endnu engang oplevede jeg hvordan en hobby kunne være med til at afstresse hovedet og kroppen lidt. Det var også en god måde for mig at komme lidt ud i solen, få noget frisk luft og hygge mig med min nabo og gode ven.

3. Karate

Karaten har altid været en del af mit liv. Min far, som i dag er chefinstruktør i Hokuto-Kai JKA er 4. dan og min mor 2. dan. Jeg har også selv opnået graden 2. dan i de ca. 9 år jeg har trænet. Karate er ikke bare en sportsgren, men en livsstil. Sporten er bygget om nogle principper som man skal tage til sig. Det er principper, som ikke kun gælder i Dojoen men i alle ens vågne timer. Derudover er der et skarpt hierarki som skal følges og respekteres både inde og ude for Dojoens døre. Det har givet mig virkelig meget og lært mig en hel masse om mig selv. Man bliver ofte udsat for enormt pres, skal handle hurtigt og rationelt når man kæmper og ikke mindst holde ud når træningen og presset er aller højst. For at kunne slå, sparke og kaste rundt med hinanden kræver det en dyb respekt for ham eller hende man kæmper imod. Derudover er det så fokuskrævende at man ikke har tid til at tænke på noget andet. Karateklubben har ikke kun været et træningssted for mig, men også der jeg har min bedste venner og der hvor jeg har fundet min kæreste. Karate er en nichesport og der er ikke så mange som dyrker den. Derfor kommer der helt naturlig et bånd og nogle tætte relationer til dem man træner med. Udover trygheden det giver i at kunne forsvare sig selv kan det også være et godt sted at komme ud med nogle aggressioner eller frustrationer. Det har det i hvert fald været for mig. Det er en solosport og man kæmper for sig selv, men med sin klub i ryggen.

4. Trommer

Jeg har gået på Brøndby musikskole siden jeg var 3 måneder gammel. Her startede jeg til rytmik. Jeg kom, da jeg var 8 år gammel, på et trommehold hos min trommelærer Fredrik. Trommer og musik har derfor altid været en del af mig. Jeg har altid nydt at hører musik, lege med musik og spille musik. Som med de andre ting, har trommerne været et helle for mig. Man kan ikke tænke over tusinde ting mens man koncentrer sig ved trommesættet og holder takten. Samtidig er der noget utrolig vigtig læring i det at spille trommer. Efter et års tid kom jeg i et band, sammensat af Brøndby Musikskole. I et band skal hele tiden være opmærksom da de andre er afhængige af at man kan holde rytmen. Derudover handler det hele tiden om timing, samarbejde og om at være tilstede. Hvis ikke man hele tiden er opmærksom på sine medspillere, lyder det ikke godt. Derudover har det også givet mig meget at være en del af et hold, som er afhængige af en lige så vel som jeg er afhængig af hver af dem. Jeg har altid kun dyrket solo-sport, men til trommer og i vores band spiller vi som et hold og er ude at optræde som et hold og alle har den dybeste interesse i at alle performer deres bedste for at slutproduktet skal blive så godt som muligt.Jeg vil runde af med at opfordre alle til at finde en hobby de kan være passioneret omkring. Jeg har selv kunne mærke en kæmpe forskel og det er jeg sikker på at du også vil kunne. Tusinde tak til www.trisdan.dk for at låne mig hans bil.

Det næste indlæg udkommer onsdag d. 21/8 og er et spændende interview med Viktor Heide. Tilmeld dig mit nyhedsbrev nedenfor så du ikke går glip af det.

Du kan læse interviewet med Viktor Heide HER

Jeg håber du nød at læse med – rigtig god arbejdslyst!

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *