Sådan kan du investere med 0 kroner på hånden

Jeg har arbejdet med grafisk design, solgt hjemmesider, drevet en webshop, driver i dag en blog og ejer 10% af et startup. Alt dette, uden nogensinde at investere en eneste krone, blot min tid og mine kompetencer.

Jeg hedder Martin Bjørn og er ung iværksætter. Jeg håber du vil nyde indlægget her på min iværksætter- og livsstilsblog. Rigtig god læselyst.

Jeg elsker at udfordre mig selv og mine kompetencer. Primært min kompetence til at indlære. Det har jeg gjort siden jeg var helt lille, om det har været at huske rækkefølgen på et helt spil kort i hovedet, lære at bygge en hjemmeside eller få et facebookbanner til at spille, så har jeg altid bare kastet mig ud i det og taget alt den læring jeg har kunne få.

Og netop det, har været med til at give mig friheden til at arbejde hjemmefra, kunne bidrage til større projekter og være attraktiv for andre startups og virksomheder.

Da jeg første gang byggede en hjemmeside, var det til min smykkeforretning Martin Bjorn Jewelry. Jeg havde aldrig prøvet det før, men kastede mig ud i det. Den kom aldrig online og jeg kom videre til et nyt projekt. Her stod jeg igen overfor at skulle bygge en hjemmeside, denne gang til min webshop leseul.dk. Jeg prøvede mig endnu engang frem, fandt hjælp i diverse YouTube videoer og online fora. Det lykkedes mig og nu var jeg den kompetence rigere.

I driften af Leseul.dk, skulle der løbende laves grafik til diverse medier og kampagner. Da budgettet ikke var til at hyre en grafiskdesigner, måtte jeg selv være ham. Jeg fandt det utrolig naturligt og spændende at rode med alt det grafiske og begyndte at lave en masse grafisk design ved siden af. Da Leseul.dk måtte lukke ned, grundet at jeg ikke fik godkendt mit CVR-nr., blev grafisk design min primære beskæftigelse. Jeg blev ansat som freelancer og fik hurtigt rigtig travlt.

Min tidsinvestering i at sætte mig ind i det at bygge en hjemmeside og senere udviklingen af grafisk design, gjorde at jeg havde noget at lave senere. Faktisk er det også det jeg i dag, har tjent flest penge på. En kompetence jeg har udviklet, fordi jeg skulle spare penge i andre projekter.

En dag blev jeg kontaktet af to ingeniører, som skulle have udviklet en hjemmeside. Jeg takkede selvfølgelig ja til opgaven. Den ene af de to, stod på dette tidspunkt og manglede en designer til hans kommende store projekt og han spurgte om jeg ikke kunne tænke mig at være en del af det. Det betyder at jeg i dag, har kunne investere min tid, min kunnen og mine kompetencer i en virksomhed med et kæmpe potentiale og i dag, er indehaver af 10%, uden at have investeret en krone.

Jeg kan derfor opfordre dig til at udvikle nogle relevante kompetencer, investere din tid i at lære og blive klogere og dygtiger indenfor dine interesseområder, for senere vil de kompetencer komme dig til gode.

I udviklingen af mine egne kompetencer har jeg været utrolig heldig at støde på nogle fantastiske mentorer, som har givet sig tid og hjulpet mig på vej. Jeg har gode erfaringer med bare at kontakte personer, hvis viden og personlighed jeg finder interessant og som kan hjælpe mig videre. Så længe jeg er ydmyg og passioneret omkring det.

Derudover har jeg arbejdet for rigtig dårlig løn og nogle gange gratis, bare for at få noget erfaringer på bagen og nogle referencer i baghånden.

Herunder er nogle redskaber, som jeg har brugt til at lære at udvikle grafisk- og webdesign:

  • Morningscore.io (nemt og smart SEO-redskab)
  • Canva.com (nem software til udvikling af alt grafisk design)
  • Photoshop CC (ikke nødvendigt, men godt til større grafiske projekter)
  • Illustrator CC (ikke nødvendigt, men godt til større grafiske projekter)
  • Divi Builder (gør det nemt at udvikle hjemmesider i WordPress)
  • WordPress (overskuelig og nem opsætning og administration af hjemmeside)

Jeg håber at du blev inspireret af indlægget. Har du yderligere spørgsmål, så kontakt mig endelig. Læs også mit seneste interview med Viktor Heide HER

morningscore.io

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *