Gratis kursus i LinkedIn [Del 2/5]

Tegnet til martinbjorn.com. Alle rettigheder forbeholdt Martin Bjørn.

Som Henning siger ”skal din LinkedIn-profil være det næst bedste i forhold til, at møde dig som person i virkeligheden – det er grundreglen”. Hvis vi skal bruge et produkt eller en service, bruger de fleste, rigtig meget tid på at søge inden de tager en endelig beslutning. Her er det vigtigt, at når de besøger din profil, skal du vise, at du rent faktisk kan det som du lover. Forsøg, at besvare de spørgsmål, på din profil, som en potentiel kunde kunne sidde med.

Har du læst del 1 om, hvordan du finder den perfekte målgruppe på LinkedIn? Læs del 1 her

Det er især vigtigt at gøre din profil skimable og overskuelig. Rigtig mange søger rigtig meget og besøger derfor kun din profil ganske kort. Det er vigtigt at gøre sig bemærket i de få sekunder du har deres opmærksomhed, når de klikker ind på din profil. Se gerne din LinkedIn profil, som værende din personlige landing page. Du skal hurtigst muligt, gøre opmærksom på, hvad du er god til og hvordan du kan skabe værdi for kunden.

Coverbilledet

Skal være en visuel fortælling af, hvad det er du står for. Noget af det Henning pointerede ved mit coverbillede, da jeg snakkede med ham var, ”at det ikke fortæller, hvad jeg kan bidrage med”. Han får altså ikke noget ud af at kigge på mit coverbillede.

Et billede, der indeholder skærmbillede, person, bygning

Automatisk genereret beskrivelse

For at gøre noget ved Hennings feedback på mit coverbillede, har jeg valgt at gøre det mere simpelt. Jeg har fået taget nogle nye billeder, uden så meget larm, som jeg kan bruge til profil og coverbillede. Derudover, har jeg lagt et overlay på, som gør at billede er mere dæmpet i farverne. Effekten at dette, kan især ses på profilbilledet, som nu virker meget mere fremtrædende.

Noget andet jeg skulle rette op på var, at mit coverbillede skal gøre opmærksom på, hvad jeg kan bidrage med. Det har jeg forsøgt i mødekomme med et kort citat, som beskriver essensen af hvad jeg laver (indhold, som inspirer, motiverer, vejleder og støtter) og hvem jeg laver det til (andre med en passion for iværksætteri). Jeg har forsøgt, med den røde, at fremhæve de vigtigste ord.

Du kan selv lave et coverbillede som mit med det gratis værktøj, Canva.com. Her findes et hav af skabeloner, som du frit kan benytte dig af.

Et billede, der indeholder person, mand, udendørs, bygning

Automatisk genereret beskrivelse

Mange bruger et statisk coverbillede. Da jeg snakkede med Giovanni, sagde han, at han anbefaler at du mere tænker dit coverbillede som et dynamisk messageboard. Du kan løbende skifte dit coverbillede, så det passer til lejligheden.

Titel-tekst

Hvis vi rykker videre ned, er det næste titelteksten. Du skal forstille dig dette, som dit personlige elevatorpitch, bare endnu kortere. Herunder kan du se den tekst jeg har haft det seneste års tid.

Noget af det, som denne tekst gør godt er:

  • Den er kort og fængende
  • Der bliver brugt en emoji, som skaber et farvespil og fanger opmærksomhed
  • Der fortælles, hvad der laves og til hvem
  • Der beskrives hvad min titel er

Noget af det, som jeg har tænkte mig at forbedre er:

  • Relevant indhold er for bred en beskrivelse
  • Hvis man ser overskriften på en lille skærm, kan man ikke se hvad jeg egentlig laver

Jeg har derfor valgt at ændre min titeltekst til:

Grunden til, at det er vigtigt at have sin titel, i mit tilfælde: vidensformidler og iværksætter, først i sætningen er fordi: når du skriver en kommentar og en anden kigger på din titeltekst under dit navn på kommentaren, hvis vedkommende så ser det fra en mobilenhed, er det ikke sikkert at de får det sidste af sætningen med – de ser altså ikke hvad de egentlige kompetence er. Det er også vigtigt i forhold til LinkedIns algoritmer og søgemaskiner. Algoritmen forstår ikke en sætning om hvordan du skaber værdi, men den forstå ord som; kommunikation, SoMe og andre kompetencer.

Sørg derfor for at rykke din kompetence eller titel frem så den står først i din titeltekst.

Herunder kan du se Giovanni’s titeltekst:

Et billede, der indeholder objekt

Automatisk genereret beskrivelse

Og herunder kan du se, hvorfor det er så vigtigt:

Et billede, der indeholder skærmbillede

Automatisk genereret beskrivelse

Erfaringssektion

I stedet for at have ”selvstændig” stående i min erfaringssektion, har jeg valgt at oprette en virksomhedsside i stedet. Ved at gøre det, kan jeg have mit virksomhedsnavn stående i stedet.

Et billede, der indeholder skærmbillede

Automatisk genereret beskrivelse

Du kan nemt oprette en virksomhedsside ved at trykke på “arbejde” oppe i venstre hjørne -> “Opret en virksomhedsside”.

Efter at have oprettet en virksomhedsside og tilføjet et logo, ser mine erfaringsoversigt nu sådan ud:

”Om”-sektion

I din om-sektion skal du skrive mere om, hvad du beskæftiger dig, hvilke ansvarsområder du har og hvorfor du har valgt det arbejde du har. Tilføj gerne noget personlighed og begrundelse for, hvorfor du beskæftiger dig med det netop det du har valgt. Implementer også de tre ord, som beskriver dine kompetencer i din headline. Ved at lade dem gå igen i din om-sektion, gør det det nemmere for LinkedIns søgemaskine at finde frem til din profil.

I din om-sektion skal du også komme ind på, hvilket udbytte du kan tilbyde. Hvad kan dine potentielle forbindelser forvente når du forbinder med dig?

De fleste kunder går meget op i anbefalinger, så sørg for at tilføje dine anbefalinger i din om-sektion. Vedhæft dem ved: Trykke på blyanten for at redigere -> Trykke på papirsclipsen for at tilføje bilag.

Et billede, der indeholder skærmbillede

Automatisk genereret beskrivelse

Erfaringer

Under dine erfaringer, kan du også se din nuværende stilling. Herunder er det vigtig at du beskriver, hvad det er du beskæftiger dig med lige nu i den virksomhed. Hvilke arbejdsopgaver og ansvarsområder er det du sidder med. Derudover kan du fortælle hvorfor det er du sidder i den position og har valgt det pågældende arbejde. Præsenter også gerne nogle af dine resultater, som du har skabt. Som Henning siger ”Der er en grund til, at du har valgt det her arbejde og det hænger sammen med din personlighed”. Beskriv din stilling nøje og tilføj nogle oplysninger om dig selv.

Start din erfaringsbeskrivelse med en linje, som beskriver hvilken værdi du tilfører dine kunder.

Jeg har aldrig selv gjort noget ved min erfaringssektion, før jeg snakkede med eksperterne. Før i tiden stod der bare Blogger i overskriften og så var beskrivelsen efterladt tom. Jeg besluttede mig derfor for at rette op på dette.

Jeg har på Hennings opfordring tilføjet det jeg bidrager med i den øverste linje. Dernæst har jeg tilføjet en sætning, som sætter lidt flere ord på min mission. Jeg har forsøgt at gøre det ekstra personligt med 🗣-emojien. Jeg uddyber igen, længere nede, hvor jeg beskriver nærmere, hvad det er jeg beskæftiger mig med.

Et smart trick, som du kan bruge i din erfaringsbeskrivelse, er at tilføje en CTA (call-to-action), hvor du opfordrer dine følgere til, at kontakte dig lige inden skillelinjen, hvor man kan trykke Se mere.

På den måde, kan du opfordre dine besøgende til at kontakte dig uden, at det kræver handling fra deres side. Se billedet nedenfor:

Efter man har trykket på se mere:

Et billede, der indeholder skærmbillede

Automatisk genereret beskrivelse

En nem og effektiv måde du kan opbygge dine erfaringsbeskrivelse, er ved at bruge modellen nedenfor:

Et billede, der indeholder skærmbillede

Automatisk genereret beskrivelse

Afrunding

Det vigtigste, når du opsætter din LinkedIn-profil er, at den skal repræsentere dig som person. Din LinkedIn-profil skal være det bedste, næst efter at møde dig i virkeligheden. Derudover skal den fange de besøgende og gøre dem opmærksomme på, hvordan du kan skabe værdi for dem. Din profil skal altså tænkes som en landingsside og optimeres til de korte besøg.

Tak til Giovanni Niese, Henning Karlsen og Tonny Mikkelsen.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *