“Det er ikke nok at have en sund virksomhed” | Interview med Martin Christensen [Del 2/2]

Har du læst første del af mit interview med Martin Christensen? Hvis ikke, så har du mulighed for at læse det her.

Jeg hedder Martin Bjørn og er ung iværksætter. Jeg håber du vil synes om indlægget her på min iværksætter- og livsstilsblog. Rigtig god læselyst.

”Så kom Facebook væltende – og senere så kom gruppefunktionen så i 2008. Der havde jeg en praktikant på det tidspunkt. Jeg ville prøve at lægge det netværk, vi havde bygget op ti år tidligere, ind på Facebook. Så vi lavede en gruppe der hed Iværksætter Netværk.”

Man ved ikke, at det bliver en succes, mens man er i gang

Dengang var det allerede den største gruppe for iværksættere på Facebook. Der har været nogle forskellige inde over og administrer den, og den blev ved med at have et par tusinde medlemmer. Jeg havde ikke rigtig fokus på gruppen, men så overtog jeg selv de fulde administrationsrettigheder – og så tog det fart.

Hvad gjorde at det tog fart, da du overtog?

Det var at jeg lagde mine værdier ind i netværket.

Ansvar og forpligtigelse

Føler du et ansvar i og med, at du er administrator for Danmarks største iværksætternetværk?

Jeg føler både et ansvar men også en forpligtigelse. Når jeg står op om morgenen, så har jeg dagen før hjulpet de ca. 30.000 medlemmer, der er aktive hver dag. Det er en god fornemmelse, når man vågner en torsdag morgen og ved, at i dag er der 30.000 mennesker der får noget ud af netværket.

Jeg ville ikke kalde det ansvar, men en forpligtigelse til at gøre det godt.

I og med at det er en Facebook gruppe, så er der kommet et community. Det betyder, at hvis der en der bryder det regelsæt der er i gruppen, så er der flere end mig, der siger: hov hov. Det er communitybaseret og det er egentlig det der giver den store værdi.

Fremtiden for iværksætternetværk

Hvordan ser fremtiden ud for iværksætternetværk?

Der er jo en organisation, som figurerer bag ved netværket. Det er oprettet som et aktieselskab og drives som en forretning i dag.

IVN.dk, startede ved, at jeg stødte på en fyr, som hedder Lasse. Lasse var tidligere marketingsdirektør for bl.a. CULT og var lige gået selvstændig. Jeg render på ham en sen aften over et glas rødvin, og han snakkede om en Facebookgruppe, der gav ham så meget værdi. Det var Iværksætter Netværk 🙂

14 dage efter havde vi så lavet en forretning sammen der hed IVN. På det tidspunkt var vi 25.000 medlemmer. Vi tænkte, at med et netværk med så mange, som er interesseret for iværksætteri, må der være noget vi kan gøre bedre.

Vi besluttede at lave en medlemsbaseret interesseorganisation for iværksættere. Nærmest som FDM er det for bilejere, hvor man  giver et månedligt beløb og så varetager organisationen medlemmernes interesse. Det samme vil vi gøre, bare for iværksætterne.

Når vi har så mange mennesker i tale, så har vi også en stemme i Danmark. Vi er jo det største talerør for iværksætteri. Vi kan se, at vores politikkere er begyndt at lytte til os – de spørger faktisk ind. Nogle af vores erhvervsorganisationer er også interesserede, fordi vi rammer rigtig mange iværksættere.

Udover at vi kommer til at arbejde med tanker omkring iværksætteri, så kommer vi også til at lave nogle medlemsfordele. Det vil sige, at den enkelte iværksætter vil blive mødt af en palette af gode ting, der er nødvendige når man skal i gang med at drive virksomhed.

Teamet bag IVN

Vi kan ikke lave det her uden et godt team. Jeg er vores communitybuilder. og Lasse står bl.a. for vores markedsføring. Derudover har vi også Andreas Dirksen på holdet, som er en af de bedste i Danmark til abonnementsforretninger.

Vi har alle muligheder for at lave et godt stykke værktøj, til alle iværksætterne. Vi tager det bedste fra Facebook og rykker det over på IVN, hvor vi strukturer det. Forummet bliver stadig på Facebook, det bliver der ikke rørt ved. Men det bliver styrket ved, at vi tager salgsdelen over på IVN.

Udfordringer og nye projekter

Hvad har været den største udfordring for Iværksætter Netværk?

Der har egentlig ikke været nogle udfordringer. Der har været en øvelse i at ting tager tid. Vi kan ikke bare lige gå ud og lave en skabelon-platform. Det er bedre, at vi bruger et halvt år længere på det her.

Da jeg så er iværksætter, kom jeg til at lave en virksomhed mere ud af Facebook gruppen. I og med at vi har Danmarks største samling af iværksættere, så har vi også Danmarks største samling af freelancere. Der er samlet omkring 25.000-30.000 freelancere. De er rigtige gode til deres fag, men de er ikke så gode til at få ordrer ind. Derfor har vi startet et firma op, som hedder Workstable.

Hvad har overrasket dig mest, i dit arbejde med Iværksætter Netværk?

At vi får 45 nye medlemmer hver dag, uden nogen sinde at have brugt en krone på at markedsføre gruppen. Jeg er overrasket og beæret over, at vi har 85 opslag om dagen og i gennemsnit 25 kommentarer pr. opslag. Det er virkelig imponerende med den spørgelyst og svarlyst, der er derinde.

Jeg troede at vi skulle drive kommunikationen i gruppen, men det skal vi ikke. Den driver sig selv. Vi holder den bare på sporet, så den ikke skrider. Det har også overrasket mig, at vi har bygget noget op, som er så aktivt – der er 66.000 aktive ud af 73.000 medlemmer.

Har du gang i andre projekter, udover Iværksætter Netværk

Nej – altså jeg er mentor for nogle forskellige personer. Det har jeg altid været og det er en vigtig del for mig. Det er der jeg henter noget energi og det bliver jeg ved med at gøre. Men nej, jeg har fuldt fokus på IVN, på Facebook og på WorkStable.

Sundhed og motion

Jeg har altid brugt sundhed og motion rigtig meget. Både i det at leve, men også i det at drive virksomhed. Jeg har løbet maraton, dobbelt maraton og alt mulig andet igennem tiden. Jeg er bjergbestiger og friløber. Efter jeg er blevet lidt ældre, så er jeg blevet nødt til at drosle lidt ned, for jeg kan ikke holde til det mere.

Men, jeg tager stadig en 3-4 løbeture om ugen.

Jeg synes iværksættere – og måske også mennesker generelt –  lever for usundt. Vi bruger for mange timer på vores virksomheder, og vi er ikke effektive nok i vores arbejdstimer. Noget af det som jeg vil prøve i 2020, er at se om vi kan være med til at påvirke sundhedsindsatsen.

Det er ikke nok at have en sund virksomhed, hvis founderen ikke er sund

Det kan godt være, at det virker lidt højtravende, men jeg tror på, at jo bedre kroppen fungere – jo bedre fungerer hovedet – og desto bedre resultater kan vi lave. Hvis du lever af junkfood og aldrig bevæger dig, hvor for hjernen så energi fra?

Mål

Hvad har du af mål, med de projekter du går ind i?

Et overordnet mål er at få en tanke til at blive bæredygtig, for så senere at kunne få den til at leve af sig selv. Når den så lever af sig selv, er der nogen andre der kan overtage. Jeg er ikke god til daglig drift, så mit overordnede mål er egentlig at få nogle idéer ned på et stykke papir, lave en handlingsplan og udvikle de startegier, som andre vil købe ind på, for at få det til at leve. Så det handler egentlig om at gøre noget, som andre ikke har gjort før.

Det der driver mig, er egentlig ikke at blive lønmodtager. Det er at blive ved med at være tro mod de værdier, som jeg har. Jeg vil ikke ud og tjene en million-milliard.

Råd til fremtidens iværksætter

Hvad er dit bedste råd til fremtidens iværksætter?

Mit bedste råd er egentlig: lad vær’. Det lyder lidt mærkeligt, men hvis man hele tiden er en, der starter nye projekter, så kommer man aldrig ud af hamsterhjulet. Man skal nogle gange lade være med at pace noget frem – lad det komme indefra.


Er du iværksætter og søger sparring eller rådgivning? Så bliv medlem af Iværksætter Netværk her – det er gratis.

Læs også det meget spændende Interview med Morten Resen, som fortæller om opstarten af hans startup, GoLittle her.


Laver du selv din SEO?

Det gør jeg og Morningscore.io, har gjort det nemt for mig at overskue og forbedre min SEO, her på min blog. Med konkrete missioner og overskuelige grafer, søgerordsanalyse og guides, kan Morningscore.io være med til at drive mere trafik til din side. Prøv det gratis her.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *