Seks ting der motiverer mig

Når jeg føler mig motiveret, kan jeg mærke det helt nede i maven som en kilden og en buldrende motivation. Den sætter kroppen i gang og får hele systemet til at arbejde med dobbelt kraft. Ofte resulterer det i at jeg finder notebogen frem i en fart eller åbner min computer og taster derudaf. Det er en helt speciel følelse, og nogle af de redskaber og aktiviteter der har fået den frem er:

Bøger

Jeg hader at læse! På nær når det handler om iværksætteri. Noget af det hyggeligste jeg kan komme i tanke om, er at sidde i bilen på vej på ferie med bjergene der suser forbi ruden, en håndfuld lækre snacks og en god iværksætterbog. Bøgerne nedenfor er mine absolutte yndlingsbøger og dem som virkelig har formået at motivere mig, og som jeg ville ønske bare blev ved i en uendelighed.

Whiteboard

Jeg har på mit værelse fået et stort og lækkert whiteboard, der måler 200×120 cm., det samt nogle fede tuscher, magneter og tilbehør har jeg fået sponseret af AJ Produkter, hvilket jeg er utrolig taknemlig og glad for. Efter jeg har fået det op at hænge, har jeg fået tilegnet mig en masse gode vaner og rutiner, som er med til at skabe produktivitet og motivation i hverdagen. Jeg har altid været fan af whiteboards, da det gør det nemt at få ens idéer klargjort, mål kortlagt og hverdag overskuelig. Det store hvide whiteboard opfordrer til handling. Et sjovt eksempel er efter vi holdt fødselsdag og nogle voksne gæster helt uopfordret havde skrevet og tegnet på det. På den måde føler jeg det også produktivitets- og idéfremmende. Derudover fik jeg også en masse lækre accessories, som har gjort mit whiteboard endnu mere effektivt. Blandt andet magnetstrimler, som du kan se hvordan jeg bruger til opdeling på billederne, samt en masse forskellige magneter, som skaber farve og er med til at organisere opgaver

  • Hver søndag planlægger jeg den kommende uge, med de opgaver jeg skal nå, aktiviteter jeg skal til og aflevering der skal afleveres. På den måde har jeg altid overblik over min uge og kan bedre nyde mine frirum, samt få de små opgaver løst.
  • Mål for kvartaler. Da jeg modtog whiteboardet, lavede jeg fire store firkanter. Hver af dem repræsenterer et kvartal og heri har jeg så skrevet alle mine mål op for de måneder. Det gør det nemt for mig at overskue mine mål. Det er det første jeg ser når jeg står op og de sidste jeg ser når jeg går i seng. På den måde har jeg altid fokus på vejen mod mine mål.

Whiteboardet kan købes her: https://www.ajprodukter.dk

Visionboard

Jeg har det sidste stykke tid, arbejdet en del med visionboards. Et visionboard, som Jesper Buch også nævner i sin bøger, er et utrolig brugbart redskab. Det er kort fortalt et A4-ark hvor man klistrer alle ens ønsker op. Det betyder altså at man kigger på alle ens ønsker for fremtiden hver dag. Man kan lade sig motivere af dem, drømme sig væk i dem eller bare lade ønskerne flyde rundt i det ubevidste. At synliggøre, for sig selv og andre, hvad man ønsker sig, gør at man også ubevidst arbejder i den rigtige retning og at man lettere vil kunne tiltrække alt det man ønsker sig. Et visionboard opbygges af ord, tegninger, udklip fra blade eller print fra nettet, som alle giver mening for den enkelte.  

Film

Det var først da jeg havde set The Social Network, at jeg forstod idéen i at se den samme film to gange. Jeg forelskede mig virkelig i den og i Jesse’s måde at spille Mark Zuckerberg, den unge iværksætter og Founder af Facebook. Det handler om hele opstarten af Facebook og hvordan det var at være Mark når virksomheden voksede med raketfart. Aldrig har en film haft så stor indflydelse på mig. For et stykke tid siden, så jeg Creed I og kort tid efter II’eren i biografen og hold nu op hvor fik jeg lyst til at træne. Overdrevet lyst! Den var så fed fordi den virkelig bare gav en, et gevaldigt spark bag i og motiverede mig totalt til at få trænet igennem.  

  • The Social Network – om Facebooks opstart og Mark Zuckerberg.
  • Creed I og II – om en søn til en legendarisk bokser, som trænes op og bliver den nye helt.
    • Lej Creed I på Blockbuster og se II’eren i biograferne. Det kan klart anbefales at se I’eren først.

Podcasts

Ligesom med bøgerne, kan nogle gode snacks, en kop kaffe og en iværksætter podcast frembringe den samme hygge på vej i bilen. Jeg er også begyndt at høre dem i toget på vej til skole, da det gør at jeg får udnyttet transporttiden langt mere effektivt. Jeg får utrolig meget viden, på kort tid og ind på en nem og hyggelig måde når jeg høre podcasts. Det minder på mange måder om lydbøger, dog er der bare noget jeg er mere vild med ved podcasts. Jeg er især vild med disse podcasts:

  • Morten Resen: startup
  • Fra hårnål til Rolex-ur

Videoer

Videoer kan virke på mig, som et skud motivation, som løber direkte ud i kroppen. Det er en fantastisk oplevelse, og et redskab som er guld værd. Hvilke videoer der motiverer den enkelte, er selvfølgelig meget individuelt, men herunder har jeg listet dem som jeg selv har haft stor gavn af. Som du nok kan se, er jeg stor fan af Conor McGregor og elsker hans citat: if you can see it, and you have the courage to speak it, it will happen”.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *